Back to top

Élelmiszeripar és csomagolás - NAK konferenciasorozat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága 2018 utolsó negyedévében megrendezi az „Együtt az élelmiszeriparért” elnevezésű konferenciasorozatát. A rendezvény célja a hazai élelmiszer-előállítói kör tájékoztatása, ismereteinek bővítése, valamint a hatékonyságuk növelése, ezáltal versenyképességük erősítése.

Kulcsfontosságú a folyamatos fejlődés, mivel a hazai ipar csak úgy tud lépést tartani a külföldi élelmiszeripari feldolgozó és előállító vállalkozásokkal, ha aktívabb innovációs tevékenységet folytat a jövőben.

A legkorszerűbb csomagolástechnológiák alkalmazása hozzájárul a vállalkozások versenyképességének növeléséhez, erősítéséhez mind a magyar, mind a külpiacokon.

A fogyasztói igények bővülése és az egyre jobban kiéleződő piaci verseny rákényszeríti a vállalkozásokat – mérettől függetlenül – arra, hogy a piaci szerepük megtartása és jobb pozicionálása érdekében változtassanak az eddigi megszokott termelési folyamataikon és vezetési szemléletükön. A piaci versenyben ráadásul az idő is egyre meghatározóbb tényezővé vált.

A vállalatok leginkább a költségek csökkentésére és a termelés bővítésére fókuszálnak, miközben megfeledkeznek többek között a technológia és a munkaerő fejlesztéséről, vagy éppen a humánerőforrás tudásszintjének növeléséről.

Ennek szellemében a NAK fontosnak tarja, hogy minél több élelmiszeripari tevékenységhez kapcsolódó területre kiterjedően tudjon jól hasznosítható információkat nyújtani tagjainak, így a 2018. és 2019. évre tervezett rendezvényeit az iparági sajátosságok figyelembevételével szervezi. A kamara a rendezvényeken keresztül átadott szakmai lehetőségeket és innovatív megoldásokat olyan összeállításban osztja meg tagjaival, hogy azt minél többen és hatékonyabban tudják saját területükön hasznosítani. A témák mindegyike alapvető jelentőségű és megjelenik egy vállalkozás stratégiájának kialakításában.

Az „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat első eseménye „Csomagolásfejlesztés az élelmiszeriparban” címmel 2018. november 8-án, Budapesten lesz, a Rubin Wellness & Conference Hotelben, amelyre a kamara valamennyi élelmiszer-előállító tagját szeretettel várja.

A rendezvény keretein belül átfogó képet kaphatnak a csomagolásfejlesztési folyamatról az alapanyag kiválasztásától egészen a késztermék polcon megjelenéséig.

A témák között kiemelt szerepet kapnak a csomagolással kapcsolatos szabályozások és irányelvek, az eltarthatósági szempontok fontossága, az innovatív csomagolástervezés és dizájn trendek, valamint a tanúsítási és egyéb vizsgálati feltételeknek megfelelés.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az előadásokat tartalmazó meghívó és a regisztrációs link itt érhető el.

Forrás: 
NAK

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Rekordév után újratervezés a SPAR-nál

A kulcsfontosságú beruházásokhoz és a stabil működéshez szükséges létszámhoz ragaszkodik a SPAR, a különadó kigazdálkodása érdekében viszont a teljes működési struktúrában racionalizálja a költségeket – mondta a Világgazdaságnak Heiszler Gabriella ügyvezető igazgató.

Pünkösd előtt többet vásároltunk, mint húsvétkor

Visszatért az élet az áruházakba, egyre jobban megtelnek a kosarak, a pünkösdi hosszú hétvége előtt arányaiban sokkal többet és nagyobb összegekben vásárolt a lakosság, mint a húsvétot megelőző napokban - írta a Magyar Nemzet kedden.

Üzlet koronavírus idején – online tartották meg az ötödik AGÓRA konferenciát

A járvány legnagyobb üzleti sikersztorija azé a szegedi fertőtlenítőszer-gyártó cégé, amely megtízszerezte a terméke gyártását. A hazai gazdaság egésze viszont nehézségekkel küzd. Az élelmiszerágazatban ugyan a pánikvásárlások mind az árakat, mind a mennyiségeket felhúzták, de ma már erős áresés tapasztalható. Sikeres mozgalommá vált a hazai munkahelyek védelmét szolgáló #veddahazait akció.

A Pepsi nyert a pánikvásárláson és a home office-on

A PepsiCo a vártnál jobb negyedéves eredményekkel lepte meg a legnagyobb versenytársát, a Coca Colát. Kiderült, hogy a pánikvásárlás és a home office hozta a többletet.

Görögdinnye bárhol, bármikor

A spanyol Peris cég előrecsomagolt, azonnal fogyasztható görögdinnye-szeletekkel lép piacra belföldön is, miután a termék sikerrel vizsgázott Nagy-Britanniában. Most próbálkoznak a hasonló kiszerelésű sárgadinnye bevezetésével is. Ebben a formában könnyen fogyasztható ez a lédús nyári csemege.

A helyi élelmiszer fogyasztása a világ legnagyobb részén csak távoli álom

A globalizáció az utóbbi évtizedekben forradalmasította az élelmiszer-előállítást és -fogyasztást, a gazdálkodás pedig hatékonyabbá vált. Az étrend változatosabb, és több élelmiszer áll rendelkezésre a világ különböző részein. A világ népességének nagy része viszont importált élelmiszerektől függő országokban él, amelyek a globális élelmiszer-ellátási láncok megszakadásával fokozottan sebezhetők.

Tej. Szívvel-lélekkel!

Útjára indult a tej- és tejtermékfogyasztást ösztönző kampány, amely az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács együttes közreműködésével jött létre. A június 18-ig tartó promóció a fogyasztói tudatosság ösztönzését, a fogyasztói edukációt, valamint minőségi hazai tejtermékek megismertetését hivatott elősegíteni.

Sok vállalkozás visszafogta a termelést

A koronavírus-járvány, a forint-euró árfolyam és a madárinfluenza mellett lassan a csökkenő termelés is kezdi kifejteni hatását a baromfipiacon.

Franciaország: helyi és funkcionális, a járványhelyzet hívószavai

A COVID-19 világjárvány fokozta a helyi termékek iránti keresletet Franciaországban, és pozitív hatást gyakorolhat a funkcionális élelmiszerek piacára – derül ki a Mintel piackutató tanulmányából.

Elérkezett az élelmiszerlánc-felügyeleti díjbevallások beadásának utolsó hete

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az érintettek figyelmét, hogy az élelmiszerlánc-szereplők többségének 2020. május 31-ig kell benyújtania a 2020-as felügyeleti díjbevallását. Mivel idén a jogszabályban előírt határidő munkaszüneti napra esik, a bevallások a következő munkanapon, tehát június 2-án még beadhatóak.