Back to top

Bio szupermarketeket nyit a Carrefour

A Carrefour lengyel leányvállalata megnyitotta első kelet-európai bio szupermarketét Varsóban. Franciaország, Belgium és Spanyolország után ez a Carrefour-csoport negyedik üzlete a sorban, amely kizárólag bio élelmiszereket árusít.

A varsói üzletben csaknem 2500 féle biotermék kapható, közöttük számos különleges helyi termék is. A több mint 1600 négyzetméteres áruházban hazai termesztésű frisstermékek, zöldség- és gyümölcsfélék, húsok, halak, pékáruk, valamint hagyományos lengyel sajtok és húskészítmények kaphatók, emellett megtalálhatók a Carrefour Bio sajátmárkás biotermékei is.

A varsói üzlet nyitása része a Carrefour helyes táplálkozást népszerűsítő Act for Food programjának, célja a lengyel bioélelmiszer-kínálat bővítése a növekvő fogyasztói igények kielégítésére.

A varsói Carrefour Bio szupermarket mindemellett az első olyan élelmiszerüzlet Lengyelországban, ahol több mint 50 féle terméket, közöttük gabonaféléket, kávét, aszalt gyümölcsöket, valamint 24-féle teát és fűszert csomagolás nélkül, ömlesztett firmában is meg lehet vásárolni.

A varsói a Carrefour-csoport negyedik üzlete a sorban, amely kizárólag bio élelmiszereket árusít
A varsói a Carrefour-csoport negyedik üzlete a sorban, amely kizárólag bio élelmiszereket árusít
Fotó: Carrefour

Kapcsolódik hozzá egy Food to Go büfé is, ahol bio alapanyagokból készült leveseket, szendvicseket, kávét és frissen facsart gyümölcslevet fogyaszthat el helyben a vásárló.

Az üzletben az interneten előzetesen megrendelt élelmiszert is át lehet venni, szintén csomagolásmentesen, saját kosárba gyűjtve.

Lengyelország a negyedik ország, ahol a Carrefour-csoport bioélelmiszer-üzletet nyit. Jelenleg a lengyelországi mellett Franciaországban 29, Spanyolországban 4, Belgiumban egy Carrefour Bio szupermarket működik.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/carrefour.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A PENNY kész bővíteni a hazai beszállítói körét

A PENNY kiskereskedelmi áruházlánc nyitott arra, hogy 223 magyarországi üzletében növelje a hazai élelmiszerek arányát. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a PENNY Market Kft. vezetőivel egyebek között erről is egyeztetett.

Új hobbikerti zöldségfajták

A Beekenkamp Plants Ornamentals bemutatta az Alfrescót, a hobbikerti zöldségek és fűszernövények új sorozatát. Az oltott és nem oltott zöldség- és fűszernövény-palántákat gondosan kiválasztott magokból nevelik, és a SKAL higiéniai szabályok szerint termesztik.

Stabilan emelkednek a fogyasztói árak is

Fennmaradt a mezőgazdasági termékek árának emelkedő trendje – derül ki a KSH első féléves adataiból. Az agrár-, az élelmiszeripari és a fogyasztói árak közül az utóbbiak emelkedtek a legnagyobb mértékben.

Sokkal többet költöttünk alkoholra és kávéra a boltokban

Az egy évvel korábbinál majdnem százmilliárd forinttal költöttünk többet élelmiszerre és alkoholra kiskereskedelmi egységekben a kijárási korlátozással terhelt idei második negyedévben.

A második koronavírus-segélyért folyamodhatnak az amerikai farmerek

Az USA agrárminisztériuma bejelentette második segélycsomagját a Covid-19 járvány miatt kieső bevételek, illetve megnövekedett marketingköltségek kompenzálására. Összesen 14 milliárd dollárt osztanak szét a farmerek közt, a korábbinál szélesebb körben.

A baromfiágazat fejlődésének fenntartásához beruházások kellenek

A baromfiágazat fejlődését méltatta, és a további bővüléshez szükséges fejlesztésekről is beszélt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az Innosped Kft. 860 millió forintból létrehozott baromfitartó telepének átadásán.

A hazai termékek előnyben részesítését kérik a sertéságazat szereplői a kiskereskedelmi láncoktól

Az afrikai sertéspestis németországi megjelenése miatt szervezett megbeszélést a sertéságazat meghatározói szereplőinek részvételével a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A termelők és a feldolgozók egyöntetűen arra kérik a kiskereskedelmi láncokat, hogy a hazai hústermékeket részesítsék előnyben a külföldiekkel szemben.

A Michelin és a Camso egy fedél alatt

A Michelin, a világ vezető mul­tinacionális gumiabroncsgyártója 2 évvel ezelőtt vásárolta fel a kanadai Camso vállalatot, amely az ipari és mezőgazdasági gumihevederes járószerkezetek legnagyobb gyártója a világon.

Brutálisak a hazai gyümölcsárak

A legfrissebb statisztikai adatok szerint, miközben az élelmiszerárak éves szinten átlagosan 7,9 százalékkal nőttek, ezen belül a friss gyümölcsöké 46 százalékkal drágult.

Megkezdődött a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került agárvállalkozások átmeneti támogatásainak kifizetése

A Magyar Államkincstár (Kincstár) a múlt héten megkezdte a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került agárvállalkozások átmeneti támogatásainak kifizetését. Első körben 3,12 milliárd Ft-ot utaltak ki összesen 13000 kertészeti tevékenységet végző, méhész gazdálkodó, valamint tejhasznú-tehéntartó számára.