Back to top

Egy mérés is elég?

Egy új, univerzális zsákolómérleggel mutatkozott be az idei AGROmashEXPO-n a Metripond Plus Mérlegtechnika Kft. A hódmezővásárhelyi központú cég a GINOP adta lehetőséget kihasználva egy megnyert pályázat keretében tervezte meg és kivitelezte eszközét.

„A mérleg újdonsága abban nyilvánul meg, hogy egy berendezéssel tölthető a boltozódásra hajlamos termék, mint a premix, a takarmány keverék, valamint a szemes termények”- magyarázta Molnár Sándor. A cég ügyvezetője hozzátette, a gabona mérleg olyan kényszeradagolóval van felszerelve mely sérülésmentesen tudja a szemes terményeket is zsákba tölteni 5-50 kilogrammos egységekben, és óránként 200-250 zsák teljesítménnyel.

Molnár Sándor
Fotó: viniczai

A mezőgazdasági termelők számára lehet érdekes, hogy a Metripond Plus Kft. működtet egy, a hatóság által tanúsított kalibráló labort melynek keretében elvégezhetik a felhasználóknál üzemelő mérlegek kalibrálását, pontossági ellenőrzését, és erről jegyzőkönyvet állítanak ki.

Ez az eljárás a hitelesítés mellett egy olyan ellenőrzés mely megnyugtató módon dokumentálja egy berendezés mérési eltéréseit annak érdekében hogy a felhasználó tisztában legyen a mérleg pontosságával.

Elsősorban a nagy és folyamatos pontosságot igénylő mérési helyeken - általában asztali-, raktári mérlegek, zsákolómérlegek, tartálymérlegek esetében - van erre nagy szükség, és így annak gyakoriságát is ennek megfelelően határozzák meg.

Fotó: viniczai

A sikeres 2019-es évhez hasonlóan úgy látják, a 2020-as év is megfelelő bevételt és nyereséget eredményez. Mint megtudtuk, már 2020 első napjaiban is jelentős érdeklődés érkezett cégükhöz és több megrendelésük, szerződésük van az első negyedévre. Éppen ezért a termelés és a szolgáltatás növekedésének kezelésére, a munkák határidőre történő elvégzéséhez létszám bővítést terveznek. Továbbra is kiemelten kezelik a Magyarországi eladásokon kívül a Romániai értékesítéseiket, ahol már több mint 20 éve jelen vannak elsősorban kiszerelő és technológiai mérlegeikkel.

„Tapasztalva a munkaerőhiányt az ügyfeleinknél igyekszünk olyan fejlesztéseket kivitelezni ahol az eddigiekhez képest létszám megtakarítást lehet elérni”

– hangsúlyozta az ügyvezető, hogy elsősorban a termék kiszerelésre, zsákolóra gondolnak. Hídmérlegeiknél a rendszám leolvasó és lámpás, rámpás járműmozgás szabályozásával egyrészt gyorsabbá másrészt komplettebbé tudják tenni rendszereiket, melyet szoftvertámogatással is segíteni tudnak.

További terveik között szerepel, hogy olyan mérlegszerkezeteket építsenek be – egyedi igényekre – melyek termelési kiszerelési folyamataiban szolgáltatnak mérési eredményeket partnereiknek. Ebben elsősorban átfolyás mérésre illetve mozgás közbeni mérésellenőrzésre helyeznek hangsúlyt.

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

ModulaJet ültetőgép: segít a gyomok elleni küzdelemben is

A biológiailag lebontható műanyag fóliák használata nagy hagyományokkal bír a kapásnövények termesztésében. A sor műanyag fóliával való fedése a gyomirtás igen praktikus módja. Ezenkívül a fólia csökkenti a víz párolgási sebességét, és melegíti a talajt, ami mind elősegíti a korai kelést és csökkenti a vegetációs időszakot.

Tömött város, üres határ – hol a biodiverzitás?

Rovar- és madárfajok tűnnek el nyomtalanul, az élőhelyek alapvető feltételei szűnnek meg napról napra, ahol az állatok nem tudnak megmaradni és száműzötté válnak.

Több nyugat-európai országban is nőttek a traktoreladások

A 2018-ban történt visszaesés után tavaly nőttek a traktoreladások Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Ausztriában is.

Elmarad a 2020. évi NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) vezetősége – tekintettel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedésekre – felelős főszervezőkként úgy döntöttek, hogy az idei NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva rendezvény elmarad.

Több géppel többet dolgoznak a földeken, mint tavaly

Ez derül ki a flottakövetési szolgáltatást is nyújtó i-Cell járműkövető rendszerének adatai alapján. Az adatok természetesen az i-Cell ügyfeleinek járműmozgását mutatják, így tendenciákra lehet belőlük következtetni, de nem tekinthetők országosan reprezentatívnak.

Koronavírus: így látja a helyzetet az agrárminiszter

A koronavírus agráriumra gyakorolt hatásairól beszélgetett, s a téma legfontosabb kérdéseit járta körül Nagy István agrárminiszter és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a "Szóvetés" című podcast-sorozat legfrissebb epizódjában.

A kijárási korlátozás nem befolyásolja a KITE Zrt. működését

Magyarország Kormánya - a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében - az ország egész területére vonatkozó kijárási korlátozást rendelt el a 2020. március 28-tól április 11-ig terjedő időszakra. A rendelet 4. §-ában foglalt - ide vonatkozó - pontok szerint a korlátozás a KITE Zrt. működését nem befolyásolja.

Koronavírus: egyelőre nincs hiány gépalkatrészből

A koronavírus-helyzetre való tekintettel kulcskérdés: rendelkezésre állnak-e hazánkban azok az alkatrészek, melyekre az élelmiszer-előállításhoz nélkülözhetetlen mezőgépek esetleges meghibásodásakor van szükség. A többi közt erről is beszélgettünk Umenhoffer Péterrel, az Axiál Kft. marketingigazgatójával.

A KWS gazdálkodóknak készült digitális megoldása design-díjat kapott

A myKWS mezőgazdasági termelők számára készült digitális megoldás, szolgáltatás kategóriában elnyerte a 2020-as iF Design Award díjat. A díj számos tudományágban, egyebek mellett a belsőépítészet, a csomagolás és a szolgáltatások területén ismeri el a kivételes tervezési eredményeket.

A mezőgazdaságban nem állhat meg az élet

A kormány a szakmai szervezetekkel együtt, már a gazdaság újraindításán is dolgozik – olvasható a Magyar Mezőgazdaság e heti, 2020/13. számában. A lapból az is megtudható, hogy félteni kell-e állatainkat és nekünk félnünk kell-e tőlük a koronavírus miatt. Kárpát-medencei gazdák rovatunkban a Vajdaságba látogatunk. Aktuális mellékletünk, a Géppiac a héten a szemenként vető gépeket veszi górcső alá.