Back to top

Az intelligens Amazone műtrágyaszórók

Megjelent a piacon az Amazone új műtrágyaszórója, mellyel hatékonyabb tápanyagutánpótlást biztosíthatunk szántóföldi növénykultúráinknak.

Kevesebb feladat a gazdának, hatékonyabb tápanyagpótlás a növényeknek: intelligens Amazone műtrágyaszórók

  • Az Amazone ZA-TS műtrágyaszóró főbb jellemzői: 1400 és 4200 liter közötti tartálytérfogat, akár 54 méteres munkaszélesség, 650 kg/perc áteresztőképesség és 30 km/h végsebesség.
  • Az újdonságok sora tartályok mélyhúzott kialakításával kezdődik, ennek köszönhetően nincsenek bennük hegesztési varratok, ami minimálisra csökkenti a rozsdásodás kockázatát, könnyen tisztíthatóvá teszi azokat és nem befolyásolják negatívan az anyag kiáramlását.
  • A tápanyag-visszapótlás tervszerűsége felett őrködik az Amazone Argus Twin rendszere, amely radartechnológiával ellenőrzi, hogy a terméshozamot növelő anyagok valós kijuttatása követi-e azt, amit megadtunk az ISOBUS terminálon. Továbbá a GPS-Switch megoldással a precíziós munkához lényeges automatizált szakaszolás is elérhető.
  • Nagy munkaszélesség esetén lényeges, hogy amennyire lehetséges, csökkentsük a műtrágya kijuttatásakor fellépő átfedéseket, valamint a kihagyott területek arányát. Az Amazone ZA-TS műtrágyaszóró elektromos bevezetőrendszere a beállításnak köszönhetően, finoman képes reagálni ezekre a körülményekre.
  • A hosszú élettartam biztosításához a TS műtrágyaszóróknál a teljes rendszer nemesacélból készült, amit keményfém bevonatú szórólapátok tesznek még ellenállóbbá.

AMAZONE ZG-TS és ZG-B vontatott, nagy területteljesítményű műtrágyaszórók a legnagyobb gazdálkodók szolgálatában

  • A klasszikus, vontatott felépítményű változatok a nagy gazdaságok vagy bérvállalkozások számára jelenthetnek ideális választást. A ZG-TS esetében a munkát a függesztett változatokból ismert radaros szenzorrendszer, integrált szóráshatároló megoldások, GPS alapú vezérlés, ISOBUS terminál és egy egyedi online mérlegrendszer könnyíti meg. A ZG-B-t pedig univerzalitása emeli ki a sorból.
  • Az Amazone műtrágyaszórók új generációjával tenné hatékonyabbá gazdaságát? Vegye fel értékesítőinkkel a kapcsolatot! (x)

Elérhetőségeiket itt találja: www.agrotec.hu/kapcsolat-gepertekesitok

Forrás: 
AGROTEC Magyarország Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

ModulaJet ültetőgép: segít a gyomok elleni küzdelemben is

A biológiailag lebontható műanyag fóliák használata nagy hagyományokkal bír a kapásnövények termesztésében. A sor műanyag fóliával való fedése a gyomirtás igen praktikus módja. Ezenkívül a fólia csökkenti a víz párolgási sebességét, és melegíti a talajt, ami mind elősegíti a korai kelést és csökkenti a vegetációs időszakot.

Több nyugat-európai országban is nőttek a traktoreladások

A 2018-ban történt visszaesés után tavaly nőttek a traktoreladások Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Ausztriában is.

Elmarad a 2020. évi NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) vezetősége – tekintettel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedésekre – felelős főszervezőkként úgy döntöttek, hogy az idei NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva rendezvény elmarad.

Több géppel többet dolgoznak a földeken, mint tavaly

Ez derül ki a flottakövetési szolgáltatást is nyújtó i-Cell járműkövető rendszerének adatai alapján. Az adatok természetesen az i-Cell ügyfeleinek járműmozgását mutatják, így tendenciákra lehet belőlük következtetni, de nem tekinthetők országosan reprezentatívnak.

Fontos a repce tápanyag-utánpótlása a tavaszi vegetációs periódusban

A repce tavaszi fejtrágyázása több helyen már megtörtént, azonban sokan két részletben, osztott fejtrágyázást végeznek, a kiegyenlítettebb tápanyag-utánpótlás érdekében. Az intenzív repcetermesztésnek ma már szinte kihagyhatatlan eleme a lombtrágyázás is.

Koronavírus: így látja a helyzetet az agrárminiszter

A koronavírus agráriumra gyakorolt hatásairól beszélgetett, s a téma legfontosabb kérdéseit járta körül Nagy István agrárminiszter és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a "Szóvetés" című podcast-sorozat legfrissebb epizódjában.

A kijárási korlátozás nem befolyásolja a KITE Zrt. működését

Magyarország Kormánya - a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében - az ország egész területére vonatkozó kijárási korlátozást rendelt el a 2020. március 28-tól április 11-ig terjedő időszakra. A rendelet 4. §-ában foglalt - ide vonatkozó - pontok szerint a korlátozás a KITE Zrt. működését nem befolyásolja.

Merre tovább magyar mezőgazdaság?

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara frissítette március közepén kiadott elemzését, melyben a koronavírus-járvány hatását vizsgálta a mezőgazdaságra. A termesztés és feldolgozás folyamatosságának fenntartására több javaslatot is megfogalmazott a kamara, hangsúlyozva, hogy ebben az ágazatban, különösen az állattenyésztésben nem lehet egyik pillanatról a másikra leállni.

Minden megyében agrárkoordinációs munkacsoportok segítik a gazdálkodókat és az élelmiszeripart

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) minden megyében Megyei Agrárkoordinációs Munkacsoportot hoz létre – a gazdálkodók, az élelmiszer-előállítók és -feldolgozók, valamint az őket kiszolgáló beszállítók, szolgáltatók és a kereskedelem operatív együttműködést támogatandó.

Koronavírus: egyelőre nincs hiány gépalkatrészből

A koronavírus-helyzetre való tekintettel kulcskérdés: rendelkezésre állnak-e hazánkban azok az alkatrészek, melyekre az élelmiszer-előállításhoz nélkülözhetetlen mezőgépek esetleges meghibásodásakor van szükség. A többi közt erről is beszélgettünk Umenhoffer Péterrel, az Axiál Kft. marketingigazgatójával.