Back to top

Harminc éves lett a Holstein Genetika Kft.

A Holstein Genetika Kft. három évtizede áll a minőségi tejtermelés szolgálatában. Kitartó és magas színvonalú munkájukkal Magyarország piacvezetőjévé nőtték ki magukat.

MMG - Bika szaporítóanyaggal a siker útján

A Holstein Genetika Kft. 1990 március végén jött létre az egykori állami gazdaságok bázisán amerikai-magyar vállalatként. A kezdetektől fő feladatuknak tekintik a minőségi amerikai szarvasmarha szaporító anyagok forgalmazását. Ez máig megmaradt fő tevékenységüknek, de azóta a minőségi tejtermelés számos más irányába jelentősen kibővültek, hogy segítsék a szarvasmarha-tenyésztőket, különösen a tejtermelőket.

„A Holstein Genetika Kft.-t mindig is jellemezte egyfajta innovatív nyitottság az új technológiák, termékek, szolgáltatások iránt.” - mondta dr. Süpek Zoltán, a cég tenyésztési és kereskedelmi igazgatója.

A nagy genetikai értékű szaporítóanyagok kereskedelme mellett, másik fő tevékenységi területük a takarmánykiegészítők forgalmazása. Ezek célzott alkalmazásával stresszhelyzetekben nagyon komoly segítséget tudnak nyújtani a teheneknek, borjaknak. Harmadik fontos szakterületük a tőgyegészségügy. Már a kilencvenes évek elején javasolták a tőgyfertőtlenítők használatát. A későbbiekben pedig úttörő szerepet játszottak a fejőkesztyűk használatának meghonosításában.

Rendkívül fontosnak tartják az amerikai és magyar képzési programok megszervezését. Számos magyar szakember juthat ki általuk a Washington állambeli oktatóközpontba, melyet amerikai partnerük, a World Wide Sires működtet. Legyen szó szaporodásbiológia, terepmenedzsment vagy egyéb témáról, mindig hasznos ismerettel térnek haza.

A Holstein Genetika Kft. az innováció mellett a legnagyobb hangsúlyt az emberi kapcsolatokra helyezi. Akác Balázs, a cég ügyvezető igazgatója különösen büszke a munkatársaira, a csapatára. Vallja, hogy nélkülük nem lehet jól teljesíteni és magas színvonalú szolgáltatást elérni.

A munkatársak mellett a partnerekre is maximálisan odafigyelnek. Irányelvük mindig az volt, hogy kiváló termékekkel és színvonalas, igényre szabott szolgáltatásokkal hozzájáruljanak az ügyfelek fejlődéséhez, és támogassák a hatékonyabb gazdálkodást.

„Nagyon fontosnak tartom a Holstein Genetika Kft. partnerkapcsolatait. Büszke vagyok arra, hogy alig volt fluktuáció. Jószerivel az összes partnerünkkel, akikkel elkezdtük harminc évvel ezelőtt a szakmai-üzleti kapcsolatot, továbbra is fennáll az együttműködés.” - mondta a cég ügyvezetője.

Az elmúlt évtizedek alatt magánvállalkozássá vált a Holstein Genetika Kft., melynek életében újabb kihívást jelentő fejezet következik: a generációváltás.

„Édesapám a kezdetektől próbált belevonni a vállalkozásba. Már kiskoromban is volt alkalmam vele partnereket felkeresni. Szerintem titkon már akkor az volt a célja, hogy megszerettesse velem ezt az iparágat, szakmát.”

- mesélte ifj. Akác Balázs, aki 2017 óta a cég digitális menedzsere. Édesapja neki adja majd át a vezetést az elkövetkező időszakban.

Akác Balázs, a cég ügyvezetője gyermekeként szereti a Holstein Genetika Kft.-t. Nehéz feladatnak tartja a generációváltást, de majd átgondoltan és fokozatosan megpróbál visszavonulni.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Állattartó telepek fejlesztése - Látnak jövőt a fiatalok az agráriumban?

Szadai Gabriella 16 évesen még nem agrárpályára készült. Bár a szülei, nagy- és dédszülei is Bugyin éltek és a mezőgazdaságban dolgoztak, ám saját jövőjét nem ezen a településen és nem állattartóként képzelte el. Ám huszonévesen döntenie kellett, hogy átveszi-e a hirtelen megbetegedett édesapjától a több száz birkából, legelőkből és szántóföldekből álló gazdaságot.

Vágóhíd, végállomás… Az utolsó láncszem túl gyenge volt

Különleges fajta, kiváló technológia, remek piac. Dr. Pintér Gábor az ügyvédi talárt cserélte le a francia Label Rouge követelményeknek is eleget tevő fekete lábú, kapirgáló csirkékért.

A gyöngyöspipe újból keresett

Hazánkban a gyöngytyúktartási kedv igen nagy ingadozást mutat. Ez, a hajdan az alföldi tanyákon gyakran előforduló baromfi a rendszerváltás idején szinte teljesen eltűnt, majd fokozatosan visszanyerte helyét a háztáji gazdaságokban. A madárinfluenza azonban a gyöngyöstartásnak sem kedvezett, akkor ismét jelentősen csökkent a tartott madarak száma. Az elmúlt években azonban újra divatba jött.

Online térben népszerűsíti a tejfogyasztást a Tej Terméktanács

Idén rendhagyó módon, a koronavírus-járvány miatt a digitális térben rendezi meg a Tej Terméktanács hagyományos, tej világnapi, fogyasztást ösztönző programját - közölte a terméktanács az MTI-vel. (Az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Világszervezete (FAO) június 1-jét jelölte meg a Tej világnapjának.)

Árutőzsde: emelkedő nyerstejárak

A Budapesti Értéktőzsde árupiaci szekciójában a termények jegyzése továbbra is szünetel. A piaci szereplők a nemzetközi árutőzsdéken tájékozódhatnak a gabonafélék és az olajmagok különböző lejáratokra szóló jegyzéséről.

Több állatot vágtak le az első negyedévben

Hat százalékkal több baromfifélét, két százalékkal több szarvasmarhát és egy százalékkal több sertést vágtak az első negyedévében a 2019. január-márciusi időszakhoz képest a magyar vágóhidakon - derült ki a NAIK Nemzeti Agrárgazdasági Kutatóintézet honlapján közzétett jelentésből.

Kert- és életmód-kiállítás

Szeptember 6–8. között rendezik meg Kölnben a Spoga+Gafa 2020 nagyszabású kertészeti kiállítást. Mintegy 60 ország 2200 kiállítója mutatja be a következő szezonra szánt újdonságait és innovációit.

Tenyésszünk fácánt! Kiváló jövedelemkiegészítés

Manapság egyre népszerűbb a nem háztáji állatok tartása és a belőlük készült élelmiszerek fogyasztása. Ennek kapcsán találkoztam a fácánnal, sokszínű vadászható madarunkkal. Felvetődött a kérdés, vajon milyen termelésre képes, és milyen piaci lehetőségeket rejt, emellett alkalmas-e háztáji tartásra.

Emelkedő marhahúskereslet

A világ marhahústermelése az utóbbi időszakban évi 64–66 millió tonna között alakult. A baromfiágazatokat sújtó madárinfluenza és a sertésállományokat tizedelő afrikai sertéspestis betegségek következtében emelkedett a marhahús iránti kereslet.

A szent íbisz rokona még fel-feltűnik

Közismert, hogy az íbiszek az ókori Egyiptom hitvilágában jelentős szerepet játszottak, de az már kevésbé ismert, hogy egyes fajaik napjainkban is nagymértékben terjeszkednek. Ilyen például a szent íbisz, melynek fogságból megszökött példányai Franciaországban ma már erős populációt alkotnak, míg közeli rokona, a batla nálunk már csak igazi ritkaságnak számít.