Back to top

Roberto Salmito, a BASF Hungária Kft. agrodivízió vezetőjének nyílt levele

"Rendkívül fontos most, hogy figyelemmel tudjuk kísérni a szántóföldek állapotát és kihasználjuk a közelgő kezelésekhez optimális időablakot is. Mi a magunk részéről úgy szeretnénk Önt ebben segíteni, hogy a 2020-as idényben ingyenesen biztosítjuk a xarvioTM Field Manager-t." Roberto Salmito, a BASF Hungária Kft. agrodivízió vezetőjének nyílt levelét közöljük.

Tisztelt Partnerünk!


Példa nélküli kihívások idejét éljük most. Miközben mind azon vagyunk, hogy alkalmazkodni tudjunk a jelen helyzethez, egyértelműen látszik, hogy a koronavírus járvány mindannyiunk életére komoly hatással lesz.

A gazdálkodás jövőjét firtató heves vitákról áthelyeződött a hangsúly arra a valós szükségletre, hogy az egészséges élelmiszerek biztonságos ellátása legyen a társadalom egyik legfontosabb feladata. Ennek pedig Ön épp a középpontjában áll! Ön nem teheti meg, hogy egyszerűen otthon marad, hiszen ki kell mennie és el kell a munkát végeznie ahhoz, hogy a boltok polcaira élelmiszerek kerülhessenek.

Az Ön partnereként, de még fogyasztóként is köszönetet mondunk ezért! Azért, hogy ezekben a
válságos időkben is megbízható élelmiszer-előállítással tud biztonságot teremteni. Azért, hogy még a váratlan erőpróba ellenére is nap mint nap megtesz mindent. Most még inkább igaz, hogy a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon.

Fotó: BASF
Rendkívül fontos most, hogy figyelemmel tudjuk kísérni a szántóföldek állapotát és kihasználjuk
a közelgő kezelésekhez optimális időablakot is.

Mi a magunk részéről úgy szeretnénk Önt ebben segíteni, hogy a 2020-as idényben ingyenesen biztosítjuk a xarvioTM Field Manager-t. Az eszköz abban hivatott Önt támogatni, hogy sikeresen tudja kezelni a tábláin felmerülő kockázatokat és így biztosítsa a hatékony  növénytermesztést.

Szaktanácsadójának is lehetővé teszi (az Ön
engedélye függvényében), hogy akár távolról, digitális hozzáféréssel figyelhesse az Ön földjeit és Önnel együtt tervezhesse meg javaslatait. Örömmel vesszük, ha minden további kötelezettség nélkül Ön is használja ezt a digitális eszközt!

Biztosíthatjuk Önöket, hogy a tavaszi felhasználású termékeink ellátása zavartalan, kereskedőink megnövekedett igényét folyamatosan ki tudjuk szolgálni. Kereskedőinknél továbbra is a megszokott mennyiségben elérhetőek kiemelt termékeink: Biathlon® 4D, Caramba® Turbo, Dagonis®, Fendona®, Focus® Ultra, Jumbo® Ultra csomag, Jumbo® - Stomp® csomag, Limus®, Osiris®, Pictor®, Priaxor®, Pulsar® 40 SL, Pulsar® Plus, Rafting® Pack, Sercadis®, Tango® Star. Telefonos egyeztetést követően tanácsadóink természetesen közvetlenül is a rendelkezésére állnak. Főként mostanában – szükség esetén – bármikor elérhetők vagyunk.
Bízunk abban, hogy együttműködésünket hamarosan személyesen is folytathatjuk!

 

Őszinte tisztelettel,

 

 

 

 

 

Roberto Salmito
Agrodivízió vezető
BASF Hungária Kft.

Forrás: 
BASF Hungária Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Csak a vizsgára bejelentett vagy már levizsgázott permetezőgépek használhatóak

A Nébih felhívja a termelők figyelmét, hogy idén már csak műszaki vizsgálatra bejelentett vagy érvényes műszakival rendelkező permetezőgéppel lehet növényvédelmi munkákat végezni. Azokat a gépeket, amik nem felelnek meg e követelményeknek a hatóság az ellenőrzések során leállítja, tulajdonosaikkal szemben pedig eljárást indít.

Virtuális búzabemutató Debrecenben

Amikor tavaly ősszel elvetették a kísérleti parcellákat Látóképen, arra nem gondolhattak, hogy a szokásos bemutató ezen a tavaszon elmarad. A koronavírus-járvány miatt nem ajánlatos akkora tömeget összehívni, ahányan a Debreceni Egyetem MÉK Karán meg szoktak jelenni az őszi kalászosok mustráján. Pepó Péter egyetemi tanárral és intézetigazgatóval kettesben jártuk végig a kísérleti telepet.

Árutőzsde: emelkedő nyerstejárak

A Budapesti Értéktőzsde árupiaci szekciójában a termények jegyzése továbbra is szünetel. A piaci szereplők a nemzetközi árutőzsdéken tájékozódhatnak a gabonafélék és az olajmagok különböző lejáratokra szóló jegyzéséről.

Nem javított a búzahozamon az eső

A múlt heti esők sem szüntették meg az aszályhelyzetet, a Gabonatermesztők Országos Szövetségéhez (GOSZ) beérkezett információk szerint a repce nagyon rossz állapotban van, a búza heterogén, de összességében gyenge képet mutat - mondta a Világgazdaságnak a szervezet elnöke.

Történelmi pillanatok Mezőhegyesen

A Mezőhegyesi Kozma Ferenc Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium történetében kétségtelenül rendhagyó évnek számít az idei. Alighogy életbe lépett az intézményben a koronavírus-járvány terjedése ellen bevezetett digitális tanrend, egy régóta várt, az intézmény főépületét teljesen megújító beruházás munkálatai is elkezdődtek.

Hiányzó kombájnok, elavult mezőgazdasági géppark

Nemrégiben még a tavaszi vetéssel voltak elfoglalva a gazdák, de ezekben a hetekben már a gabonabetakarítás van a mezőgazdasági tevékenység fókuszában. Milyen gépparkkal, hány kombájnnal aratnak Szlovákiában, tettük fel a kérdést. A szlovák agrárszakemberek szerint a problémamentes betakarításhoz 130 kombájn hiányzik az országban.

Brutális sáskajárással küzd India

Nyugat-Indiában óriási rajokban pusztítanak a sáskák, már közel 40 000 hektár szántóföldi növényt taroltak le. A sivatagi sáskák rajai elérték Jaipur külvárosát, és most Delhi felé tartanak.

Egyre kifizetődőbb lehet az öntözés

Az időjárás tavaly is nagymértékben befolyásolta a növénytermelés hozamait, egyre fontosabbá válik az öntözéses gazdálkodás. Tavaly több mint 142 ezer hektár volt vízjogilag öntözhető – áll a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet összefoglalójában.

Penészgombákkal az aflatoxin ellen - Díjnyertes fiatal tudósok

Az erjesztett takarmányok egyik „ellensége” a penészgomba, amely az egyik leginkább rákkeltő vegyület, az aflatoxin felszaporodásáért felelős. Egy magyar kutatócsoport azon dolgozik, hogy tejsavbaktériumok és más, „jó” penészgombák felhasználásával olyan oltóanyagot fejlesszen ki, amelynek használatával visszaszorítható az aflatoxin-szennyeződés, így a gazdálkodók egészséges takarmányt adhatnak állataiknak.

A helyi élelmiszer fogyasztása a világ legnagyobb részén csak távoli álom

A globalizáció az utóbbi évtizedekben forradalmasította az élelmiszer-előállítást és -fogyasztást, a gazdálkodás pedig hatékonyabbá vált. Az étrend változatosabb, és több élelmiszer áll rendelkezésre a világ különböző részein. A világ népességének nagy része viszont importált élelmiszerektől függő országokban él, amelyek a globális élelmiszer-ellátási láncok megszakadásával fokozottan sebezhetők.