Back to top

Univerzális New Holland traktort adott át az Agrotec Magyarország Kft. Kecskéden a Magyar Falu Programnak köszönhetően

A Magyar Falu Program keretében a Kormány 2020-ban is pályázatot hirdetett a Magyarország területén működő 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települési önkormányzatok számára közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzésre. A támogatás célja a belterületi közterületek rendezettségének támogatása, feltételeinek javítása, megfelelő eszközállomány biztosítása.

Pályázni 2020. május 20. és június 19. között lehetett, a maximálisan igényelhető támogatási összeg pedig 15 millió forint volt.

A New Holland Boomer 40 típusú gépet a település mintegy 10 millió forintból tudta beszerezni.

Grúber Zoltán, Kecskéd polgármestere 2020. június 24-én a traktor hivatalos átadóján elmondta, hogy a gépet a belterületek gondozására, főként az 5 kilométeres bicikliút karbantartására, gazkaszálásra, valamint hótolásra tervezik használni. A szükséges kiegészítőket (aszfaltseprű, pótkocsi) pedig apránként fogják megvásárolni. Az Agrotec Magyarország Kft. által forgalmazott New Holland erőgépek tökéletesen alkalmasak különböző munkagépek mozgatására, melyek segítségével pl. le lehet simítani vagy gréderezni a földutakat, gondozni a zöld területeket, vagy akár karbantartani a focipályákat.

Egy New Holland traktor beszerzése a következő előnyökkel is jár: professzionális erőgépről van szó, amelyhez garancia, szakszerű szervízszolgáltatás és stabil, hosszú távú alkatrészellátás jár.

Rendszeres utókövetés mellett a szervíztechnikus kollégák karban tartják a gépet, az alkatrész-értékesítő kollégák gondoskodnak a szükséges alkatrészekről és kapcsolatban marad a gépértékesítővel is, akihez bármikor fordulhat segítségért, tanácsért.
Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő úgy nyilatkozott, hogy a Komárom-Esztergom megyei helységek folyamatosan fejlesztenek, az együttműködés hatékonyságának köszönhetően a beérkező kérésék, elképzelések megvalósításához mindig sikerül forrást találni és biztosítani a település számára.
Az átadott eszköz minden bizonnyal nagy hasznára lesz a kecskédieknek. (x)

Illés Zoltán
Ügyvezető igazgató
Agrotec Magyarország Kft.
2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a
www.agrotec.hu
info@agrotec.hu

 

Forrás: 
AGROTEC Magyarország Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kevesebb kiállítóval, de megrendezik Debrecenben a Farmer Expót

Kevesebb kiállítóval és kisebb épített vásárterülettel, de megrendezik augusztus 18-21. között a Farmer Expót Debrecenben, az egyetem Böszörményi úti campusán - közölte Vaszkó László vásárigazgató hétfőn az MTI-vel.

Egyre népszerűbb az NHP Hajrá

Három hónapja indult el az Magyar Nemzeti Bank válságkezelő csomagjának egyik legfontosabb eszköze, az NHP Hajrá program. A rugalmasan felhasználható termék hamar népszerűvé vált a vállalatok körében, július elejéig már 123 milliárd forintnyi állományra szerződtek le a hitelintézetek.

Megjelent az erdészeti csemetekertek gépbeszerzését célzó pályázati felhívás

Annak érdekében, hogy a gazdák a mezőgazdaságilag gyenge termőképességű területeken minél több erdőt hozhassanak létre, az Agrárminisztérium a támogatások átalakításával, a jogszabályok módosításával, így a versenyképesség növelésével olyan feltételeket teremt, amelyekkel az erdőgazdálkodást versenyképesebbé, a termelőket pedig érdekeltté teszi abban, hogy a gyengébb minőségű területeken további erdőtelepítések történjenek.

A holnap, a szeretet prófétái - Magyarok Kenyere: Szarvason összeöntötték a felajánlott búzát

Idén tízéves a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program. A Nemzeti Összetartozás Évében, 2020-ban is összefogtak a magyar gazdák, hogy jótékony felajánlásaikkal segítsék a rászorulókat. Több ezer anyaországi és határon túli magyar gazdálkodó ajánlott fel búzát, amit ezúttal Szarvason, július 31-én öntöttek össze ünnepélyes keretek között.

Nyitott porták, nyitott gazdák

Egyre többen vágynak nagyszüleik már-már feledésbe merült békés életére, a gyermekkori nyaralások feledhetetlen ízeire vagy biztonságára. Aki részt vesz a Nyitott Porták programjain, az egészen biztosan újra rátalál ezekre az érzésekre.

Jubiláló burgonyakombájn-konstrukció

Gabonakombájnjai és szecskázói után 1969-ben dobta piacra első önjáró burgonyabetakarító gépét a Grimme Landtechnik. A vállalat innovációja előtt csak vontatott betakarítót használtak a burgonyatechnológiákban.

Elképesztő összegek röpködtek a mezőgépeket is kínáló árverésen

Egy neves brit aukciósház a járványhelyzet miatt online árverések szervezéséhez folyamodott, s milyen jól tette! Az első ilyen alkalmon csak úgy röpködtek a rekordösszegek: a legmagasabb áron egy Mercedes-Benz traktor kelt el, megelőzve egy Bentley-t.

Kipróbált gépek a szőlészetekbe

A gépbemutatók megritkulása közepette üde színfolt volt a július 24-én Balatonlelle-Rádpusztán, a Rád-Vin Kft. területén tartott Vititech 2020 gyakorlati szőlészeti gépbemutató. A tavaly indult Vititech-et a KITE Zrt. is nagyszerű kezdeményezésnek tartotta, így örömmel csatlakoztak hozzá. Bíznak benne, hogy a szervezőknek sikerült hagyományt teremteniük.

Eredményesen lezárult a Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program második üteme is

Az Agrárminisztérium által kidolgozott Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program (válságkezelő program) három üteme közül már kettő sikeresen lezárult.

Lótenyésztőket segítő támogatás nyílik

Az Agrárminisztérium a kormány által a Gazdaságvédelmi Alapból rendelkezésre bocsátott 25 milliárd forintos többletforrással meghirdetett Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program keretében 250 millió forint keretösszegű támogatási konstrukciót hirdet meg a lótenyésztők részére.