Back to top

Terápiás kutya segíti a kaliforniai tűzoltókat

A hetek óta tomboló kaliforniai tűzvészben nemcsak a tűzoltók élete, de lelki egészségük is veszélyben van. Utóbbin sokat tud segíteni Kerith, a golden retriever.

Kerith válságkezelő terápiás kutya, aki hihetetlen támogatást nyújt a kaliforniai tűzoltók számára - írja az nlc.hu. A kétéves eb az elmúlt hetekben naponta találkozott a tűzoltókkal, megnyugtatta őket és mosolyt csalt az arcukra a reggeli eligazítások alatt és után.

A 2500 hektárokos Woodwardi tűz miatt több mint 200 tűzoltót rendeltek a helyszínre, amely 5 egységet, valamint 17 tűzoltóautót, öt helikoptert és két tűzoltó repülőgépet jelent.

Kerith, a terápiás eb pedig minden nap meglátogatta az egység tagjait a bevetés előtt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

There are wildfires to the West, North, South and East of us. Too many fires, not enough resources to battle them so they are growing. We are doing the best we can to lift moral at base camp. Hang in there my friends. ⁣ ⁣ #goldenretrievertherapy #therapydogsofinstagram #marindogs #tgpfeature #goldenretrieve#woodwardfire #pettherapy #dogsheal #goldenretrievertoday #goldenretrieversworld #officialretrievers #goldenfloofgang #goldensofinsta #goldensofig #pawzsquadfeature #goldensdaily #dailygoldens #beautifulgoldens #golden_glee #goldies_planet #goldenretrievers #therapydogs #retrieveroftheday #goldengram #ilovemygolden #rippinwild #goldenretrieverslovex #goldenretrievertoday#welovegoldens #goldengram #goldenretrieverphotos⁣

Kerith (@kerith_the_golden_retriever) által megosztott bejegyzés,

„Olyan dolgokat kell csinálnunk, amelyek kitolják a határainkat – mondta John Aitchison, Marin megyei tűzoltó, aki szerint a kutyával némi normalitás tér vissza az életükbe. – Ezek az abnormális események nagyon kifárasztják az embereket. A kutya jelenléte tehát terápiás.”

Kerith-et eleinte vakvezető kutyaként nevelték, de aztán karriert váltott. Szigorú teszteket kellett elvégeznie, mielőtt terápiás kutya vált volna belőle, de aztán simán átment a vizsgán.

 

Forrás: 
nlc.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Pilisi lakomák

A Pilis lenyűgöző, fenséges, fejedelmi hely. Szinte hallani Mátyás király vezéreinek döngő lépteit, s ahogyan kupáikat a nehéz asztalra csapják. Régen királyi vadászterület volt, ám méltóságát máig megőrizte. A Római birodalom virágzásának idején a Duna mentén futó védvonalakat összekötő utak közül több a Pilis, Visegrádi-hegységen keresztül vezetett.

Zöld Hetek

Amikor az ember és az erdő kapcsolatára gondolok, mindig Áprily Lajos verssora jut az eszembe: „Engem az erdő véd s szeret, utaimon erdők kisértek”, mert tökéletesen megfogalmazza, hogyan kellene nekünk, embereknek az erdőhöz viszonyulnunk. Akik az erdők közelében élnek vagy foglalkozásukból adódóan az erdőhöz kötődnek, azoknak egyszerűbb.

Az erdőszegély dísze

Az Országos Erdészeti Egyesület által tavaly meghirdetett online szavazáson a három felterjesztett őshonos fafajunk közül a tatár juhar (Acer tataricum) kapta a legtöbb voksot. Így 2020-ban ez a nagyközönség által kevésbé ismert faj lett az év fája. Faanyagát nem sokra becsülik, ökológiai-állományszerekezeti szempontból azonban fontos faj, egyben kiváló parkfa.

Egyenrangú társak

Hűség. Talán a legkifejezőbb szavunk a kutyára. Már ősidők óta az ember hű társa, ragaszkodása és alázatossága páratlan az ember-állat kapcsolatában, és a változó világhoz való alkalmazkodása is egyedülálló. Amellett, hogy családtagok, a fajtáktól függően munkákra is használhatók, gondoljunk csak az őrző-védő, terelő, terápiás, vakvezető, szánhúzó vagy hadi kutyákra, és persze a vadászkutyákra.

Vadászati kincsek a Rinya-ágak mentén

A Balatontól egészen a Dráváig húzódó Belső-Somogy, a Rinyák vidéke sok évszázad tapasztalatait, a modern kor emberének természetszeretetét és a ma élők mindennapjait ünneppé varázsoló csodálatos harmóniát tárja elénk. Ezek az értékek adják az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás egyik vidéki fundamentumát.

Alkotói természet, természetben alkotás

Erdei barangolásaink során sokszor találkozunk épített erdei létesítményekkel. Arra azonban kevesen gondolnak, mennyi szakismeret szükséges ahhoz, hogy ezeket az építményeket erdei környezetbe ágyazzuk, és ott üzemeltessük. Minden munkában visszatükröződik a tervező egyedi látásmódja is.

Veszélyben a tölgyek

A világkereskedelem napjainkra hihetetlenül kiterjedt és felgyorsult. Az év minden percében repülők, vasúti szerelvények és óriás tengerjáró hajók szállítják az árut a világ legkülönbözőbb pontjaira. A globális áruforgalomnak a nyilvánvaló előnyei mellett bőven vannak „mellékhatásai” is, például az idegenhonos növénykárosítók behurcolása, terjesztése.

Csak természetesen

Aranygombos Telkibányát, a hajdanvolt virágzó bányavárost és környékét a középkori leírások roppant erdőségekkel, gazdag aranybányákkal jellemezték. Az arany- és ezüstbányák mára kiapadtak, a roppant erdőség azonban – hála sok-sok erdészgeneráció lelkiismeretes munkájának – megmaradt, és folyamatosan gyarapodik.

Erdei építmények

Vörösné Baracsi Erzsébet 1980-ban végzett a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetem faipari mérnöki karán, az Iparművészeti Főiskola Belsőépítész szakán pedig 1986-ban vette át diplomáját. Az erdészetek közül legelőször a Pilisi Parkerdő Zrt. kereste meg, a Sikárosi Vadászház belsőépítészeti munkálatait tervezte meg.

Kövesd a borostyánt a Nagyerdő szívében!

Debrecen „zöld tüdejében” vezet a NYÍRERDŐ Zrt. Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskolájának Borostyán tanösvénye. A tanösvénytúrákon és egyéb erdei iskolai foglalkozásokon résztvevők a környezeti és a fenntarthatóságra nevelés módszereivel élményszerűen ismerkedhetnek meg a varázslatos Nagyerdő élővilágával.