Back to top

Interaktív ismeretterjesztő játszóházzal várta a kicsiket és nagyokat a Vérteserdő Zrt

A 33. Bábolnai Gazdanapokon a gyerekek is számtalan érdekes program közül választhattak. A füves területen létrehozott Játékudvar bejáratánál a Bábolnai Lovasiskola diákjai által megálmodott és elkészített szalmabála figurák köszöntötték a gyerekeket.

Fotó: Kiss Gergő
A Majki Népfőiskolai Társaság család, esélyteremtő és önkéntes háza már tavaly izgalmas játékokat mutatott be a kicsiknek. A civil szervezetnek köszönhetően képességfejlesztő játékokat, VR-szemüveget próbálhattak ki a gyerekek.

Az ugráló labirintus várat idén első alkalommal vehették birtokba az óvodás korú gyermekek.

A Kenderkóc népi játszóház csak természetes alapanyagból készült tematikus játszóterein a gyerekek megismerkedhettek a kukorica feldolgozás lépéseivel de akár kipróbálhatták a régi korok játékait is.

Az udvarban felállított fedett sátor alatt öt állomáspontból álló ismeretterjesztő játékra invitálta a Vérteserdő Zrt. a gyerekeket.

A mézkóstoló állomáson a Vérteserdő Zrt. saját termékeit lehetett megkóstolni, miközben a kicsik közelről ismerkedhettek meg a méhkaptárral vagy az egyéb méhészeti felszerelésekkel és egy érdekes, rövid előadás során átfogó képet kaphattak arról, hogyan készül a méz.

Az erdei iskolában „állati jó” programon vehettek részt, ahol városba betelepült állatokkal: egérrel, patkánnyal, görénnyel, nyesttel, rókával, borzzal, kutyával és Harris héjával ismerkedhettek meg, és rajzversenyen is indulhattak.

Az elkészült alkotásokat kiállították, szombat délután pedig a legszebb rajzok készítőit, ovis és sulis kategóriában Vérteserdő ajándékcsomaggal jutalmazták, de senki sem távozott üres kézzel, mert minden indulót megleptek egy kis ajándékkal.

„Mesterségem címere” sarokban vadászati és erdészeti eszközökkel ismerkedhettek meg, agancsokat, állati bőröket foghattak kézbe a gyerekek, a vadász és erdész szakemberek ismeretterjesztő előadásokon keresztül igyekeztek a szakmát közelebbről megismertetni a kicsikkel.

Az utolsó állomásponton az erdőgazdálkodás, erdőtelepítés és a település fásítás rejtelmeibe pillanthattak be, és ha minden állomáson teljesítették a kapcsolódó feladatokat, akkor az összegyűjtött pecsétekért cserébe egy ajándék facsemetét kaptak, amit otthon, az iskolában vagy akár az óvodában is elültethetnek a gyerekek.

A játszóházba számos óvodás és iskolás csoport is ellátogatott és sikeresen teljesítette az interaktív játék feladatait.

A sátor melletti szalmabála ugráló és a fából készült ügyességi játékok is nagyon népszerűek voltak.

Forrás: 
www.magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kövesd a borostyánt a Nagyerdő szívében!

Debrecen „zöld tüdejében” vezet a NYÍRERDŐ Zrt. Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskolájának Borostyán tanösvénye. A tanösvénytúrákon és egyéb erdei iskolai foglalkozásokon résztvevők a környezeti és a fenntarthatóságra nevelés módszereivel élményszerűen ismerkedhetnek meg a varázslatos Nagyerdő élővilágával.

Selmec a művészetekben

Manapság az utódkarok hallgatói kétféleképpen kötődnek Selmechez. A diákhagyományok örököseiként azok őrzése, gyakorlása hozzátartozik mindennapjaikhoz, emellett gyakorta ellátogatnak az ősi bányavárosba, hogy felkeressék jellegzetes tárgyi emlékeit, élvezhessék sajátos hangulatát. De Selmec ott van a művészetekben is, s több alkotásnak vannak diákhagyományokat érintő vonatkozásai.

Háborítatlan vizek lakója

Vándorló eleink minden valószínűség szerint a Kárpát-medencében találkoztak először nagyobb számban vidrával. Legalábbis erre enged következtetni, hogy ugyanazzal a névvel illetjük ezt a vizes élőhelyekhez szorosan kötődő ragadozó állatot, mint a környező szláv népek. A faj a 19. században még igen elterjedt volt az egész medencében.

Az erdő gazdája

33 esztendő, egy hosszú emberöltő – ennyi időt dolgozott dr. Jámbor László a soproni Tanulmányi Erdőgazdaságnál, ebből 21 évet vezérigazgatóként. Idén nyugdíjba vonult, ám megtartotta társadalmi megbízatásait, az Országos Magyar Vadászkamara elnöki és az Országos Magyar Vadászati Védegylet alelnöki tisztét.

Kaptassunk még magasabbra

A Soproni Parkerdő intenzíven látogatott városkörnyéki területét nyugati irányba elhagyva kiemelkednek a Soproni-hegység 500 méternél magasabb bércei. Közúton három irányból közelíthetjük meg a nyugati határterület: a Récényi úton, a Brennbergi-völgyben vagy Ágfalva felől.

Virág Vivien: Reggeli rutin

Virág Vivien erdőmérnök az EGERERDŐ Zrt.-nél dolgozik. Már gyerekként magával ragadta az erdő mesebeli szépsége és lakóinak sokasága. Édesapjával rengeteg időt töltött az erdőn, és ez nemcsak a hivatását, hanem a hobbiját is meghatározta.

#ForestBiodiversity

Lépjünk túl a közhelyeken és hallgassuk meg az erdészeket, értsük meg a tevékenységüket, tanuljunk a tapasztalataikból! Dióhéjban ez az új, #ForestBiodiversity elnevezésű figyelemfelkeltő kampány üzenete, amelyet hat, az európai erdészeti ágazatot képviselő egyesület indított Brüsszelben.

Rózsaszínű ananász - Termése lédúsabb és édesebb, mint a hagyományosé

A Del Monte Fresh Produce N.A., Inc. új terméket vezetett be a piacon: az exkluzív, prémium kategóriás Pinkglow™ ananászt. A rózsaszín ananász egyedülálló a piacon, és az Egyesült Államokban október 12. óta kapható, de egyelőre csak online vásárolható meg, limitált mennyiségben.

Egy különleges ritkaság az erdőben

Aki nem járatos a gombák világában, biztosan hozzá sem nyúl a bizarr külsejű májgombához. Akik kóstolták, különleges finomságnak tartják.

Májusban tartják a Fruit Logistica kiállítást

A COVID-19 járvány miatt a szokásos február közepe helyett május 18. és 20. között rendezik meg a zöldség-gyümölcs ágazat legnagyobb nemzetközi kiállítását Berlinben. A szervezők bíznak abban, hogy májusban már több vevő érkezhet a világ számos pontjáról. Különleges formája lesz ez azonban a kiállításnak, a szervezők új szlogent is kitaláltak hozzá: Találkozzon a helyszínen. Csatlakozzon online.