Back to top

A Corteva Agriscience több kategóriában is elnyerte a 2020 évi Termékgyártási Kiválósági Díjat

A díjak az irányítás, a fenntarthatóság, a gyártási ellátási lánc és az operatív működés kiválóságának elismerésére szolgálnak. A Corteva Agriscience bejelentette, hogy több kategóriában is elnyerte az egyesült államokbeli Termékgyártók Nemzeti Szövetsége (National Association of Manufacturers) által megítélt Termékgyártási Kiválósági Díjat (Manufacturing Leadership Award).

Kiemelkedő technológiai eredményeiért a Corteva Agriscience az alábbi kategóriákban nyert díjat:

  • Operatív Működési Kiválósági Díj (Operational Excellence Leadership Award) az Arylex ™ hatóanyag gyártása során alkalmazott Direct Coupling eljárásért – ez az innováció hatékonyabb gyártási folyamatot eredményezett, amely során nőtt a termelési kapacitás, miközben jelentősen csökkent a hulladék mennyisége;
  • Gyártási Ellátási Lánc Kiválósági Díj (Supply Chain Leadership Award) a Corteva Agriscience termékeinek előállítása és csomagolása terén alkalmazott, az ökológiai lábnyom optimalizálását célzó programjáért, amely a végső gyártási fázist regionális szinten valósította meg, így közelebb hozta azt magához a fogyasztóhoz is;
  • Fenntarthatósági Kiválósági Díj (Sustainability Leadership Award) a sikeres Inatreq™ Active gyártása során alkalmazott fejlett technológiáért, amely magába foglalja annak a fenntartható és hatékony gyártási eljárásnak a kifejlesztését, amelynek köszönhetően ez a természetes eredetű gombaölő szer a piacra került.

Ezen felül, Juan Banales, a Corteva Agriscience pittsburgi üzemének karbantartási csoportvezetője elnyerte az Új Generáció Kiválósága Díjat. A díj, amelyet 30 éves vagy annál fiatalabb, kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyártási szakembereknek ítélnek oda, egyaránt elismerése Banales innovatív vezetői teljesítményének és kiterjedt közösségi tevékenységének, így a pittsburgi képviselőtestületnél végzett munkájának.

A Corteva a díjakat a Termékgyártási Kiválósági Díjak Gáláján veszi át, amelyet virtuális esemény formájában 2020. október 8-án tartanak meg.

„Ezek az elismerések a Corteva Agriscience vállalatot az iparág azon vezető vállalatai közé emelik, amelyek globális szinten alakítják a gyártás jövőjét” mondta Balaji Venkataraman, a Corteva Agriscience globális gyártási és technológiai igazgatója. „Rendkívül büszke vagyok a szervezetünk csapatmunkájára és innovatív képességeire, az indianapolisi K+F részlegtől a világ különböző pontjain lévő gyártórészlegeinkig.”

Forrás: 
Corteva Agriscience sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Zöldítő vetőmagvak kivitelre

Szolid termelési költség, megsüvegelésre méltó árbevétel – röviden így jellemezhetnénk a Multi Mag Debrecen Kft. által exportcélra termeltetett aprómagvakat. Ebben az évben összesen 3200 hektárt integrált a cég, nem kevesebb, mint 126 termelővel voltak szerződéses kapcsolatban.

„Egy magyar nádor”… avagy a nagy elődök nagy utóda

A Nádor. Csak így említik, közvetlenül, mondhatni, bizalmasan. Ha nem mondják elé, hogy Mv, akkor is minden búzatermelő tudja, hogy a több mint 70 éves múltra visszatekintő martonvásári nemesítés kiválóságáról van szó, az utóbbi évek sikerfajtájáról, amely a 2019-es fémzárolási adatok alapján 20 százalékos szaporítási részaránnyal bír.

Javultak az agrárium szereplőinek kilátásai

Jelentősen javultak a magyar mezőgazdaság kilátásai a koronavírus-járvány első hullámához képest – derül ki a Takarékbank október 21-ei sajtótájékoztatóján bemutatott Takarék AgrárTrend Indexének harmadik negyedéves felméréséből. Ugyanakkor a piaci szereplőknek továbbra is óvatosnak kell lenniük a jövőben.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából kaptak elismerést

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából 86-an vehették át szakmai elismerésüket az Agrárminisztérium díjátadóján. "1956 szellemisége arra emlékeztet, nincs lehetetlen, csak bátorságra, összefogásra, tenni akarókra van szükség; olyan emberekre, mint önök, akik munkájára feltétel nélkül számíthatunk" - mondta köszöntőjében Farkas Sándor, az agrártárca miniszterhelyettese.

Lassan szikkad a talaj

A múlt hét jelentős esőzései után a héten már országszerte száraz, egyre melegebb időjárási körülmények között szikkadhattak a talajok, így lassan folytatódhat a kukorica betakarítása és az őszi kalászosok sár miatt félbe maradt vetése. A száraz idő a hétvégéig folytatódik, szombattól kissé változékonyabbra fordul időjárásunk, főként délen és keleten lehet számítani kisebb esőkre, záporokra.

Emlékerdő Gúthon a Vadászati és Természeti Világkiállítás jegyében

Emlékerdőt ültetett Nyíradony-Gúthon a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. a 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás jegyében. A Gúthi Erdészetnél kialakított emlékerdőt 2020. október 21-én adták át.

Az ország legjobb távdobó horgászai vetélkedtek Maconkán

Noha versenyhorgászaink évről évre bizonyítják, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak, a távdobás szakága még csak gyerekcipőben jár hazánkban. A felzárkózást elősegítendő, a Magyar Országos Horgász Szövetség idén is megrendezte a Távdobó Országos Bajnokságot - sorozatban a harmadikat.

Idén hat díjazottja van a Natura 2000 Díjnak

A Natura 2000 díj EU-szerte természetvédelmi sikertörténeteket díjaz, hogy felhívja a figyelmet a védett területek Natura 2000 hálózatára. 2020-ban Finnország, Franciaország, Belgium, Spanyolország, Bulgária esetében országon belüli programokat valamint egy Romániát, Ausztriát, Magyarországot, Csehországot, Szlovákiát és Ukrajnát felölelő határokon átívelő projekt képviselőit tüntették ki.

Drágul az étkezési búza, újra árat emelhetnek a malmok

Nehezen vásárolnak most a malmok megfelelő, jó minőségű búzát a piacon, az árak a tonnánkénti 60 ezer forintot is elérik, helyenként pedig már meghaladják – értesült gabonakereskedői forrásokból a Világgazdaság. Ez az aratás kezdete óta 20 százalékos áremelkedésnek felel meg.

Létrejött a Közös Agrárpolitikáról szóló megállapodás

Megszületett a megállapodás az új Közös Agrárpolitikáról a Mezőgazdasági és Halászati Tanácsban szerda hajnalban - közölte Nagy István agrárminiszter. Az egyezség nagy csatában, két és fél napos tárgyalássorozat után jött létre a testület október 19-21-i ülésén, Luxemburgban - tette hozzá a miniszter.