Back to top

Díjat nyert a KFC vegán burgere

A KFC gyorsétterem lánc díjat nyert a PETA-tól a vegán ételeket forgalmazó vállalatok versenyén, amiért a tavaly nyári termékbejelentést követően az összes vegán, csirke húspótlóból készült hamburgerét négy nap alatt kiárusította.

Immáron nyolc éve a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals, amerikai állatvédő egyesület) megrendezi éves Vegan Food Awards eseményét, ahol bejelentik a legújabb húsmentes ételeket.

Idén a jelölteket 24 kategóriában díjazták, mely során a KFC gyorsétterem hálózat bemutatta vegán burgerét, a Best Vegan Chicken (Legjobb Vegán Csirke) kategóriában.

A KFC étteremlánc 2019 júniusában bejelentette, hogy elkezdi a vegán burgerek forgalmazását. A húsmentes fogást „The Imposter” név alatt tesztelték.

A burger elkészítéséhez csirkemell filé helyett quornt (húspótló készítmény, melynek magas proteintartalma van) használtak, majd Colonel eredeti receptje által előírt fűszerekkel és vegán majonézzel, végül pedig friss iceberg salátával tálalták a fogást puha zsemlében.

A termékkészletet négy nap leforgása alatt kiárusították az Egyesült Királyságban, azóta pedig átnevezték Original Recipe Vegan Burgerre, azaz eredeti receptű vegán burgerre.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KFC UK & Ireland (@kfc_uki) által megosztott bejegyzés,

 

A londoni, Glouchester úton lévő gyorsétteremben mindössze pár nap alatt kiárusították az újonnan bevezetett húsmentes terméket, amiből nagyjából minden percben eladtak egyet mielőtt teljesen kifogyott a készletük.

A KFC úgy nyilatkozott, hogy abban az időben az „Imposter” burgerből 500%-kal többet adtak el, mint a húsból készült csirke burgerből.

„Tudtuk, hogy rengeteg ember meg szeretné kóstolni a burgert, de nem számítottunk ilyen elképesztő visszajelzésre!’- mondta Victoria Robertson, a KFC szenior innovációs vezetője.

Másik húsmentes termékeket is díjaztak a Vegan Food Awards-on beleértve a Nando vegán majonézét, Papa John vegan pizzáját és a Tesco vegán Plant Chef választékát is.

Dawn Carr, a PETA vállalati projekt igazgatója megjegyezte, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a vegán életmóddal kapcsolatban.

„A pandémia rámutatott arra, hogy a társadalmi változás széles körben való elterjedése lehetséges, beleértve a robbanásszerű növekedését a már most is terjeszkedő vegán ételeknek”- mondta.

„A PETA díjátadójának nyertesei megkönnyítik a vegán táplálkozásra való átállást azáltal, hogy széles étel választékot nyújtanak a fogyasztók számára, a krémes tejpótlóból készült fagylaltoktól kezdve egészen a nagy sikernek örvendő vegán, húspótlóból készült sült „csirkéig”.

Forrás: 
independent.co.uk

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Vízfő turistaház Orfűn

A Mecsek-hegység észak felé nyíló völgyében húzódó tórendszer és a csendes falvak üde színfoltjai Baranya megyének. Egyre többen gondolják úgy, hogy Orfűre érdemes eljutni, majd többször visszatérni – a fokozott érdeklődés pedig folyamatos és célzott fejlesztéseket ösztönöz.

Pilisi lakomák

A Pilis lenyűgöző, fenséges, fejedelmi hely. Szinte hallani Mátyás király vezéreinek döngő lépteit, s ahogyan kupáikat a nehéz asztalra csapják. Régen királyi vadászterület volt, ám méltóságát máig megőrizte. A Római birodalom virágzásának idején a Duna mentén futó védvonalakat összekötő utak közül több a Pilis, Visegrádi-hegységen keresztül vezetett.

Szalkai Gábor lett a Bayer Hungária Kft. Public Affairs & Sustainability menedzsere

Szalkai Gábort nevezték ki a Bayer Hungária Kft. újonnan létrehozott Public Affairs & Sustainability menedzser pozíciójába. Közkapcsolati és fenntarthatósági vezetőként legfőbb feladata a cégen belül a környezeti és gazdasági fenntarthatósági programok összehangolása, a környezet-vállalat-gazdaság-partnerek kapcsolat rendszerének fejlesztése.

A NAK javasolja a vendéglátóipari beszállítókra is kiterjeszteni a támogató intézkedéseket

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javasolja a kormánynak, hogy a HORECA-szektort érintő gazdaságvédelmi intézkedéseket terjessze ki a HORECA-szektor és a közétkeztetés beszállítóira is. A kormány 484/2020. (XI. 10.) rendelete szerint a vendéglátóhelyek nem fogadhatnak vendégeket, csak elvitelre van lehetőségük kiszolgálni a vásárlókat, valamint a rendezvények tartása nem megengedett.

Elborzasztó körülmények egy sütőipari üzemben

Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságokat – többek között penészes helyiségeket, eszközöket – tártak fel egy Csongrád-Csanád megyei sütőipari üzemben november közepén a Nébih szakemberei. A sütőüzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették az általános szennyezettség, továbbá a jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyagok miatt.

A precíziós gazdálkodás válik az új normává a mezőgazdaságban – állítja a Corteva vezetője

Andreas Huber, a Corteva EMEA-régió Integrált Szántóföldi Tudományok részlegének vezetője az EBRD webinárján hívta fel a figyelmet a precíziós mezőgazdaság gazdálkodók szempontjából vizsgált előnyeire.

Megkezdődött a madáretetési szezon

Az első fagyok beköszöntével megkezdődött a 131. országos énekesmadár-etetési szezon, amely 1890 óta vonja be Magyarország lakosságát a madáretetésbe. A mintegy ötven potenciális etetőlátogató madárfaj megfigyelése egyedülálló élményt kínál a kertekben, a parkokban és az emeletes házak ablakaiban, erkélyein is - olvasható a Magyar Madártani Egyesület közleményében.

A növényi alapanyagokból készült ételek mellett kötelezte el magát az IKEA

A svéd bútorforgalmazó óriásvállalat célja, hogy 2025-re az éttermeiben kínált ételek fele, az általa forgalmazott, előre csomagolt élelmiszereknek pedig 80 százaléka növényi alapanyagokból készüljön. Több lesz a csirkéből és halból készült ételük is.

Elkészült a világ méhösszeírása

A világ 20 ezer méhfajáról készült összeírás jelent meg a Current Biology folyóiratban. Kínai és szingapúri kutatók állították össze a méhek eloszlásáról és a jelenlétüket befolyásoló tényezőkről szóló jelentést több mint 5,8 millió publikáció alapján.

Erős Pista bevetette a szupererőt a csípős szaloncukorban

Karácsonyi hiánycikké vált tavaly az Erős Pistás szaloncukor, és az óriási érdeklődést látva a kecskeméti Univer Product az idén már országosan forgalomba hozta. Újdonságként a lágyan csípős szaloncukrok mellé tett sokkal karakteresebb Haragos Pista változatot is. Így a bátrabbak kipróbálhatják, milyen az, amikor Erős Pista extra csípős rokonával beveti a szupererőt.