Back to top

Traktorosokkal gyűlt meg a rendőrök baja

Az utóbbi napokban több alkalommal is gondot okoztak a felelőtlen traktorosok a közúti ellenőrzéseket végző észak-ír és ír rendőröknek. Volt, aki a forgalommal szemben haladt, egy másik traktorost pedig gépe műszaki állapota miatt csíptek fülön.

Mióta az autós menetrögzítő kamerák széles körben elterjedté váltak, egyre-másra kerülnek fel az internetre a legkülönfélébb szabálytalanságokat, baleseteket vagy éppen utóbbiak elkerülését bemutató felvételek. Különösen dühítők azok, melyeknek főszereplői a forgalommal szemben, láthatóan semmitől és senkitől nem zavartatva autózók, akik az esetek nagy részében őszinte meglepődéssel konstatálják az őket feltartóztatni igyekvő rendőrautó közeledését.

Fotó: Police Mid Ulster
Így lehetett ezzel az a férfi is, aki – hogy a problémákat tetézzük – egy traktorral haladt szemben a forgalommal az észak-ír M1-es autópályáján, az éjszaka kellős közepén. Miután megállították a rendőrök, kiderült: a traktoros ittas volt, ráadásul el volt tiltva a vezetéstől, így azonnal le is tartóztatták őt.

Az országban, egyszersmind az Egyesült-Királyság egész területén tilos traktorral felhajtani az autópályára, ugyanakkor például Írországban mindez megengedett, annyi kitétellel, hogy a traktornak tudnia kell legalább 50 km/h-val kell haladni.

Az esetet közlő ír agrárhírportál arról is beszámolt, hogy szintén néhány napja az ír rendőrség lefoglalt egy traktort az N3-as autópályán, miután egy ellenőrzés során megállapították, hogy alkalmatlan a közúti közlekedésre. A problémát a tükörsimára kopott gumiabroncsok okozták.

„A sofőr a saját és mások életét is kockáztatta, ezért ha elítélik, akár 2500 eurós pénzbírságra, illetve három hónapos börtönbüntetésre is számíthat” – nyilatkozta az eset kapcsán az írországi közlekedésbiztonsági hatóság egyik munkatársa.

Forrás: 
agriland.ie

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Túlzásba vitt a antibiotikumok - Milyen lesz a hús minősége a Brexit után?

A jelentések szerint az Amerikai Egyesült Államok és a Kanada állattartó telepein ötször annyi antibiotikum használnak, mint az Egyesült Királyságban. Európában pedig tovább szigorítják az antibiotikumok használatát. Felmerül a britekben a kérdés, hogy milyen minőségi előírások fogkan vonatkozni az import hústermékekre a Brexit után és vajon fel tudják-e venni a versenyt az olcsóbb hússal.

Újabb üzletlánc kötelezte el magát a fenntartható csomagolások terén

A brit Aldi bejelentette következő nagy ívű tervét, miszerint 100%-ban újrahasznosított csomagolásban forgalmazza sajátmárkás reggeli pelyheit év végére.

Nagyteljesítményű traktort adott át az AGRI CS Magyarország Kft. Mezőhegyesen

Az AGRI CS Magyarország Kft. egy nagyteljesítményű CASE IH Quadtrac traktort adott át Mezőhegyesen a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nek 2020. november 12-én. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. egyik alaptevékenysége a szántóföldi növénytermesztés és azon belül is a búza, árpa, hibridkukorica vetőmagtermesztés.

Négyszáz év óta először épült hódgát az angliai Exmoor területén

Több mint négyszáz év után először épült hódgát a délnyugat-angliai Exmoor területén. A rágcsálókat január végén költöztették át Somersetbe egy skóciai vadpopulációból a National Trust nevű brit szervezet projektje részeként, amelynek célja a térség folyóinak helyreállítása és az áradások csökkentése - írja a BBC.

Egyre több a hamisított peszticid

Jelentős mértékben nő a hamis, nem engedélyezett vagy betiltott peszticidek illegális kereskedelme. Amellett, hogy ezek potenciálisan hatástalanok, a haszonnövényeket, környezetet, sőt akár az emberi egészséget károsító összetevőket is tartalmazhatnak.

A világ legdrágább hamburgere Gordon Ramsay-től

A híres Michelin-csillagos brit séf új éttermet nyit Londonban, ahol hamburgereket kínálnak majd, ám aki megkóstolná, annak mélyen a pénztárcába kell nyúlnia.

Kereskedelem a brexit után

Az Egyesült Királyság 2020. január 31-én kilépett az Európai Unióból. Az EU és az Egyesült Királyság azonban átmeneti időszakról állapodott meg, amely december 31-ig tart. Mivel jelenleg egész Európában a koronavírus-járvány második hulláma okozza a legfőbb gondot, a holland kertészeti vállalatok sem elsősorban a brexit miatt aggódnak.

Fendt 700 Vario: a sokoldalú széria

A Fendt újdonságait bemutató sorozatunkban ezúttal a 700 Vario szériával foglalkozunk. Mostantól, a korábban megismert FendtONE kezelési rendszer az Agritechnicán bemutatott Profi+ mellett a Power, a Power+ és a Profi változatban is elérhető.

Hány embert etet ma egy német gazda?

Egy statisztikán és a technika fejlődésén keresztül pontosan nyomon követhető a mezőgazdaság forradalma, és kiderül, hogy ma hány embert képes ellátni élelemmel egyetlen német gazda. A német Szövetségi Mezőgazdasági és Élelmezési Ügynökség tanulmánya szerint 1950-ben egy német gazda 10 embert tudott ellátni élelemmel, ma pedig 140-et.

Kilobbizta a Brit Baromfitanács, hogy beutazhassanak a vendégmunkások

Enyhítette keddtől a brit kormány az angliai baromfifarmokra érkező külföldi idénymunkások számára előírt karanténszabályokat.