Back to top

Kulináris élmény, egyenesen az erdőből

Hamarosan országos hálózatú áruházláncban is elérhetők lesznek a VADEX Zrt. vadfeldolgozójából származó termékek.

A VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. a közel fél évszázados tapasztalatára építve és a piaci igényekre reagálva megújította vadhús-feldolgozási tevékenységét és európai szinten is kiemelkedő színvonalú Vadhús Továbbfeldolgozó Üzemet hozott létre Soponyán.

Fotó: Vadex Zrt.

A beruházás a kormány Nagyvállalati Beruházási Támogatási Programjának keretében, valamint saját forrásból valósult meg.

A VADEX Vadvilág márkanéven forgalomba kerülő innovatív vadhús-termékekkel a VADEX Mezőföldi Zrt. szeretné újjáéleszteni és felfrissíteni a vadhúsfogyasztás hagyományait, közelebb hozva ezt az értékes húsfajtát a fogyasztókhoz.

A kizárólag hazai vadhúsból készített, konyhakész termékek már induláskor elnyerték a Magyar Termék védjegyhasználati jogát.

A termékek jelenleg az Erdei Delikátesz, valamint a CBA Príma üzletláncban vásárolhatók meg, decembertől pedig a Spar hálózatban is elérhetők lesznek.

Fotó: Vadex Zrt.

A hazai kiváló minőségű vadállomány ellenére a vadhús-fogyasztásban sajnos az utolsók közt vagyunk Európában.  Évente még a fél kilogrammot sem éri el a fejenkénti fogyasztás, pedig a vadhús élettani hatása kiváló, gazdag ásványi anyagokban (kalcium, magnézium, foszfor, vas), fehérjében, miközben kevés zsírt tartalmaz.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/Vadex

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Hatalmas lehetőség előtt állunk

Közel egy év múlva hazánk ad otthont az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításnak. A szervezés és a munkálatok nagy erőkkel zajlanak szerte az országban, hiszen a kiállítás budapesti központja mellett több kiemelt vidéki helyszínen is számos program várja az érdeklődőket.

Biztos, hogy az erdőbe valók?

Az utóbbi másfél évtizedben igen népszerűvé váltak a motoros technikai sportok hazánkban. Olyannyira, hogy gyakorlásuk már a védett és a fokozottan védett területekre is kiterjedt. Veszélyezteti az élővilágot, és mind nagyobb gondot okoz a természet értékeit tiszteletben tartó, megóvni óhajtó csoportok, mint a gyalogtúrázók, a vadgazdálkodók és az erdészek számára.

Egy bébi Tirannoszaurusz akkora lehetett, mint egy közepes termetű kutya

Egy tojásból frissen kibújt bébi Tirannoszaurusz akkora lehetett, mint egy közepes termetű kutya - állapították meg skót, kanadai és amerikai paleontológusok.

Bezárja egyik fő attrakcióját a francia Asterix vidámpark

A francia Asterix vidámpark hétfőn bejelentette, hogy bezárja egyik fő attrakcióját, a Poseidon színházat.

Első alkalommal nyert vegán étterem Michelin csillagot

Először díjaztak vegán ételeket felszolgáló éttermet Michelin csillaggal Franciaországban. Az ONA, vagyis Origine Non Animale (Nem Állati Eredetű) egy francia városban, Arèsban található étterem, melyben növényalapú ételkülönlegességeket szolgálnak fel egy hétfogásos ínyenc menüből, aminek a választékát havonta lecserélik.

Borturizmus: az idegenforgalom koronaékszere

„A borturizmust érdemes az élmények tükrében vizsgálni” - magyarázta Ercsey Dániel a Budapesti Metropolitan Egyetem előadója egy online szakmai konferencián. A szakíró számtalan külföldi példát hozott, de emellett nem feledkezett el arról sem, hogy felsorolja azokat a hazai értékeket, jó kezdeményezéseket, melyek már léteznek és arra várnak, hogy kihasználják őket.

Az Auchan átlagosan 5,6 százalékkal emeli az áruházi dolgozók alapbérét

Az Auchan Retail Magyarországnál a nem vezető beosztásban dolgozó áruházi munkatársak alapbére átlagosan 5,6 százalékkal emelkedik március 1-től - tájékoztatta a vállalat szerdán az MTI-t.

Közös hírlevél a magyar vadásztársadalomnak

Semjén Zsolt, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke bejelentette, hogy a hazai vadásztársadalom mintegy 65 ezer tagjának a vadászkamara márciustól ingyenesen, havonta megjelenő, új hírlevelet biztosít a Nimród vadászújság együttműködésével. A kiadvány célja, hogy a magyar vadgazdálkodás témáiról, és a Magyarországon megrendezendő vadászati világkiállítás aktualitásairól tájékoztasson.

A chips kivételével szűkült a burgonyatermékek piaca

Amikor a burgonyapiac felkészült a 2020-as évre, még senki sem gondolta, hogy egy világjárvány, illetve az ahhoz kapcsolódó intézkedések teljesen átírják a kereskedelmi terveket. A Kertészet és Szőlészet 4. számában Szabó Kristóf részletezi ennek hatásait a német és lengyel feldolgozásra és felvillantja a brexit hatásait. Most az is kiderül, mi újság például a belga, holland és az amerikai piacon.

Mikrozöldek különleges csomagolásban

A dán Grow Up FARM cég teljesen új terméket dob piacra Eat-Grow-Repeat néven. A borsó-mikrozöld különlegessége valójában a csomagolás, amelynek alja csírázta­tótál­caként funkcionál, miután a zacskó felső részét eltávolították. Ha a tálcát világos helyre, például ablakpárkányra helyezik és locsolják, újranőnek a zsenge mikrozöldek.