Back to top

Lopott tevével akart imponálni barátnőjének

Dubajban az emirátus rendőrei letartóztattak egy férfit, aki egy nagyon értékes újszülött tevét lopott el, amelyet barátnőjének szánt születésnapjára - jelentette a napokban az Egyesült Arab Emírségek központi hírlapja.

A teveborjú tulajdonosai néhány hete jelentették, hogy a farmjukról elloptak egy ritka és értékes példányt. számolt be, és a helyi National című újság. A dubaji rendőrség a lakosság bevonásával kutatott az eltűnt állat után, de

az akció sikertelennek bizonyult, nem bukkantak a keresett teve nyomára.

Néhány nappal később viszont egy férfi felhívta a hatóságokat, hogy egy kóbor teve tévedt a farmjára, amelyről kiderült, hogy az nem más, mint a keresett teveborjú. A bejelentő viszont igen zavartan viselkedett, és a rendőrség kérdéseire ellentmondásos válaszokat adott. Végül beismerte, hogy betört a szomszédja farmjára, hogy barátnőjének onnét szerezzen egy tevét a születésnapjára.

Ám a kiszemelt felnőtt teve ellenállt és nem sikerült megbirkóznia vele, ezért a borjú mellett döntött.

Később aggódni kezdett, hogy a ritka példány feltűnő lesz, felfigyelnek rá az emberek, ezért kitalálta az elkóborolt teve sztorit.

A rendőrség visszaadta a tevét a tulajdonosának, és lopás vádjával valamint hamis tanúzás miatt letartóztatták a gyanúsítottat és barátnőjét is.

Már rég elmúltak azok az idők, amikor a tevék még az élet elengedhetetlen részét képezték Dubajban, amely ma már a Perzsa-öböl futurisztikus felhőkarcolókkal teli városa. De vannak, akik továbbra is nevelnek tevéket a húsáért és a tejéért. A teve versenyzés is kedvenc időtöltés a hét sivatagi emírség szövetségében, és a teve szépségverseny még olyan kereskedőket is vonz, akik hajlandók dollármilliókat fizetni a legértékesebb példányokért.

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/rp.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Gazdátlan marhák bolyonganak a Földközi tengeren

Két szállítóhajó, fedélzetén több mint 2700 szarvasmarhával bolyong immár két hónapja a Földközi tengeren. A hajók Spanyolországból tartottak Törökországba, ahol megtagadták az állatok kirakodását a kéknyelv betegség gyanúja miatt. A későbbiekben Líbia is elutasította az állatok befogadását.

Szorongásra ölelgessünk tehenet

Az ötlet egyszerű: Öleljen meg egy tehenet, hogy megfeledkezzen a problémáiról. A tehenek ölelése lassan világméretű wellnesstrend lesz - Hollandiában, az Egyesült Királyságban, Svájcban és az USA-ban már van néhány farm, amely ilyen szolgáltatást kínál. Az indiai Gurugramban egy civil szervezet nyitott „bújjuk a tehénhez” központot - írja az India Times nyomán az interestingengineering.com.

Kiből lesz állatkínzó?

Az állatbántalmazók profilját igyekeztek megrajzolni az Állatorvostudományi Egyetem szakmai napján. A program az Állatkínzás és az emberekkel szemberni erőszak összefüggései című egyetemi képzés folytatása. Az előadók többsége elsősorban jogi, bűnügyi szempontból közelített a témához, de szó volt a korai felismerés és a rehabilitáció lehetőségéről és arról, mit tehetünk az agresszív gyerekekkel.

Varázsoljunk tavaszt: március elsejei népszokás

A március elsején beköszöntő naptári tavaszt egy kedves hagyománnyal várhatjuk, illetve marasztalhatjuk. Mivel egyébként is kicsit szeszélyes időszakról van szó, egy kis „varázslás” csak segíthet.

Emberrablók keserítik meg a nigériai gazdák életét

Emberrablók törtek be egy délnyugat-nigériai baromfitelepre, ahonnan elhurcolták többek között a gazdaság tulajdonosának fiát, Ayodeji Emmanuelt is. A 24 éves férfi elengedéséért cserébe 100 millió nairát, azaz mintegy 77 millió forintot követelnek.

Gigantikus méretű takarmánygyár építését tervezik

A piacvezető brit sertés és baromfi takarmánygyártó, az ABN egy olyan hatalmas, a legmodernebb technológiákon alapuló üzemet kíván megépíteni, mely kulcsszerepet töltene be az Egyesült Királyság élelmiszerellátási-láncában.

Együttműködés az állatorvosképzésben

Lázár János, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság állami feladatainak ellátását felügyelő kormánybiztos és Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora együttműködési megállapodást írt alá, amelynek keretében harmadéves állatorvostan-hallgatók hetesi szolgálaton vesznek részt Mezőhegyesen.

Melyik bárány kerül a húsvéti tányérba?

A tél dereka a bárányok születésének időszaka. Így van ez a Hortobágyon is, ahol az ország legnagyobb racka állományát tartják. A legjobb genetikai adottságú bárányok a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. törzsállományát gyarapítják majd, míg a többiek húsvétra „elkészülnek”, és tányérba kerülnek.

Egy elvadult ausztrál juhról 35 kiló gyapjút nyírtak le

Baarack – így nevezték el azt a vadon élő juhot, melyet egy ausztrál erdőben találtak megmentői, betegen. Egy állatmenhelyre szállították, ahol megszabadították irgalmatlan gyapjától, sőt, azóta már be is illeszkedett a többi mentett juh közé.

Kutyalelövési jogi ismeretek

Egyre több hírt hallani vadászterületen történő kutyaelejtésről. A probléma sok esetben peres üggyé fajul, noha a kutyatartó és a vadász a rá vonatkozó szabályok betartásával megelőzhetnék az ilyen incidenseket. De hol is van a jogszerűség határa egy ilyen esetben? Mikor ki a vétkes? És miképpen lehet elejét venni az ilyen helyzeteknek?